Basisopleiding declarant

De basisopleiding declarant is een opleiding tot douane declarant. Als douane declarant heeft u een belangrijke positie in de wereld van de internationale handel. De douane declarant is namelijk medeverantwoordelijk voor een soepel verloop van de internationale goederenstroom. Daarvoor dienen douanedocumenten juist ingevuld te worden en is kennis van de douaneprocedures en de toepassing ervan van belang.

Met de basisopleiding declarant van CST Nederland maakt u kennis met de diverse facetten van de douane wet- en regelgeving, en u zet de eerste stap richting een carrière als douane declarant.

Praktijkgerichte opleiding

Naast het theoretische element van de basisopleiding declarant gaat u tijdens de lessen ook daadwerkelijk aan de slag met onder andere het indelen van goederen en het invullen van aangiften. U krijgt hierbij les van een docent met jarenlange ervaring in dit vakgebied.

Wat komt aan bod bij de basisopleiding declarant

De basisopleiding declarant omvat een aantal thema’s die tijdens 14 dagdelen behandeld zullen worden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Douanetechnische begrippen
  • Douanewaarde
  • Incoterms
  • Invullen douanedocumenten
  • Vrijstellingen
  • Bezwaar en beroep
  • (Elektronisch) doen van een aangifte
  • Douanevervoer
  • Herkomst en Oorsprong
  • Tariferen / Heffingen

Voor wie is de basisopleiding declarant bestemd

Vraagt u zich af of de basisopleiding declarant voor u de juiste keuze is? Deze opleiding is geschikt voor startende (assistent) declaranten en medewerkers die te maken krijgen met douaneformaliteiten waaronder onder andere het doen van een invoeraangiften en uitvoeraangiften.

Heeft u toevallig al uitgebreide kennis van de douaneprocedures en douane wet- en regelgeving? Dan past wellicht de vakopleiding declarant beter bij uw kennis en ervaring.

Examen en diploma basis declarant

De basisopleiding declarant wordt aan het eind afgesloten met een examen. Ter voorbereiding op het examen wordt er tijdens de opleiding gewerkt met proefexamens. Wanneer het examen met een positief gevolg wordt afgerond ontvangt u het markt erkend diploma basis declarant.

Belangrijke informatie

Kosten

€950,- per deelnemer (excl. btw)

Mogelijkheden Bij deze opleiding is inhouse en/of maatwerk mogelijk.
Duur 14 dagdelen inclusief proefexamen en examen
Startdata

De opleiding start iedere maand bij voldoende aanmeldingen. 

Tijden Van 09:00 tot 12:00 uur, van 13:00 tot 16:00 uur, of in de avonduren.

Inschrijven

 

Terug naar overzicht