Training douanewaarde

Het vermelden van een juiste douanewaarde in uw invoeraangifte is van groot belang. Over de douanewaarde worden immers de verschuldigde douanerechten berekend. Een gedegen kennis van de regels omtrent de bepaling van de douanewaarde is een vereiste voor een ieder die invoeraangiftes invult. Daarom heeft CST Nederland BV een training douanewaarde ontwikkeld met als doel kennis en kunde van medewerkers over dit onderwerp op te frissen.

Inhoud van deze training:

De verplichtingen van de aangever;

De hoofdmethode: Transactiewaarde-methode;

(Economische) voorwaarden voor toepassing van de methode van transactiewaarde;

De prijs van de goederen;

De verhogingen en verlagingen;

De overige vijf methoden voor vaststelling van de douanewaarde.

Interactie

Tijdens de training is er volop mogelijkheid voor de deelnemers om praktijkvoorbeelden met elkaar te bespreken en deze actief in te brengen. Doordat de deelnemers vanuit verschillende bedrijven deelnemen of in privé de training volgen, kijken zij over de eigen grenzen heen en krijgen tevens inzicht in de verschillende problemen en de daarvoor meest praktische oplossingen.

Belangrijke informatie

Voor wie De training douanewaarde dient als opfrismoment voor diegenen die de opleiding declarant in het verleden met succes afgerond hebben. De training is echter ook uitermate geschikt voor medewerkers die weliswaar de opleiding declarant (nog) niet hebben gevolgd, maar toch inzicht willen verwerven in het bepalen van de douanewaarde.
Kosten

€380,- (excl. btw) per deelnemer

Mogelijkheden Bij deze training is inhouse en/of maatwerk mogelijk.
Startdata

Deze training start maandelijks.


De training douanewaarde wordt op 2 ochtenden van 9:00 tot 12:00 of van 13:00 tot 16:00 uur gegeven.

Inschrijven

 

Terug naar overzicht