Om te kunnen voldoen aan de vereiste wet- en regelgeving is het van belang om te beschikken over de meest actuele kennis. Zowel met onze douaneopleidingen en veiligheidsopleidingen als met onze douanetrainingen en veiligheidstrainingen beschikt u altijd over de meest actuele kennis. Hierdoor kunt u snel op veranderingen inspelen. Want het tempo waarin de beroepspraktijk verandert neemt immers snel toe. Onze docenten staan voor u klaar en hebben ruime ervaring in de internationale handel en douane en zijn werkzaam in binnen- en buitenland.

Basisopleiding declarant

De basisopleiding declarant geeft u de kennis over maatregelen bij invoer en uitvoer van goederen en bedrijfsprocessen, en gaat onder andere in op thema’s zoals: douanewaarde, incoterms, vrijstellingen, douanevervoer en nog veel meer.

Meer informatie

Training douanewaarde

De training douanewaarde geeft u gedegen kennis van de regels omtrent de bepaling van de douanewaarde, dit is een vereiste voor het juist invullen van invoeraangiftes. Over de douanewaarde worden immers de verschuldigde douanerechten berekend.

Meer informatie

Training DTV (DouaneTarief Voorziening)

De training DTV leert u hoe om te gaan met de maatregelen bij invoer en uitvoer, en hoe u de juiste GN- of tariccodes kunt vinden. Hierbij maakt u tijdens de training DTV gebruik van de applicatie op douane.nl.

Meer informatie

Training gebruikstarief

Met de training gebruikstarief bent u op de hoogte van alle regels voor het opmaken van douaneaangiften. Het gebruikstarief is het fundament van de douaneaangifte, de Douane gaat er dan ook vanuit dat u op de hoogte bent van alle regels.

Meer informatie

Training VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en...

De training VGEM leert u de toepassing van de niet-fiscale douanebepalingen en u maakt daarbij kennis met de deelgebieden van de VGEM-regelgeving. Ook niet-fiscale zaken kunnen voor de Douane een aanleiding zijn om een fysieke controle in te stellen.

Meer informatie

Training herkomst en oorsprong

Bij de training herkomst en oorsprong leert u het juist toepassen van de oorsprongsregels. Herkomst en oorsprong zijn twee belangrijke douanebegrippen die vaak met elkaar verwisseld worden.

Meer informatie